miércoles, 9 de septiembre de 2009

S’inaugura al Centre Cívic La Salut, l’exposició “Escoles d’altres mons” del fotoperiodista Kim Manresa

Entrevista al poeta y periodis Carlos Ernesto García







S’inaugura al Centre Cívic La Salut,
l’exposició “Escoles d’altres mons” del fotoperiodista Kim Manresa

Redacció 7 de setembre de 2009

El regidor de Ciutadania i Convivència de l’Ajuntament de Badalona, Josep Pera, i el regidor de l’Àrea d’Educació i Serveis Ciutat, Josep Duran, inauguraran aquest dimecres, 9 de setembre, a les 18 hores, al Centre Cívic La Salut (avinguda del Marquès de Sant Mori, cantonada carrer de Quevedo) l’exposició de fotografia “Escoles d’altres mons” del fotoperiodista Kim Manresa. L’acte també comptarà amb la presència de l’escriptor i periodista, Carlos Ernesto Gracia, comissari de l’exposició.

Ens els darrers cinc anys Kim Manresa ha aprofitat els seus viatges arreu del món per visitar escoles i retratar com s’eduquen els nens. Ara ha recollit aquestes imatges a l’exposició “Escoles d’altres mons”, un treball format per 50 fotografies en blanc i negre que mostren la realitat de l’educació a més de 30 països. Les fotografies estan acompanyades de textos signats per diferents autors de prestigi internacional com els premis Nobel José Saramago i Dario Fo i el premi Planeta Juan Marsé, que reflexionen sobre una imatge cadascú.

“Escoles d’altres mons” no és només una exposició d’art, ja que té un projecte educatiu al darrera. Cadascun dels municipis que han acollit l’exposició ha triat una fotografia perquè els seus escolars treballin i reflexionin sobre la situació d’altres nens i nenes als països més desfavorits.

Aquesta exposició es podrà veure al Centre Cívic La Salut des d’avui dilluns, 7 de setembre, fins el diumenge 27 i del 15 de març al 4 d’abril de 2010.

Del 28 de setembre al 4 d’octubre també es podrà visitar a la sala d’exposicions El Refugi de la plaça de la Vila, i del 6 al 21 d’abril de 2010 al Centre Cívic Dalt de la Vila al carrer del Germà Bernabé, 1-7.

Fuente: elbadiu.net